kapcsolat

Kőpárkányos

elérhetőségeink

Márvány

Ön jelenleg itt van: Kőpárkányos>Termékek>Kőpárkányok>Márvány
Facebook
LinkedIn

Márvány párkányok

A földkéreg számottevő része gránit, nagyon kemény, karcálló és saválló, sokszínű, kiváló párkányalapanyag.
márvány ablakpárkány

Márvány ablakpárkányok

A márványból készült ablakpárkányok természetes szépségük és előnyös tulajdonságaik által akár hosszú évtizedeken át díszíthetik otthonát beltéren és kültéren egyaránt. A márvány időtálló felület, rendkívüli eleganciával. Jellegzetes mintázatú, fehér, bézs, fekete, rózsaszín vagy kékes színekben elérhető.

A szabvány méretek mellett lehetősége van még egyedi méretre gyártást igénybe venni, melynek köszönhetően bármilyen széles és vastag márványból készült ablakpárkány lérhető kínálatunkból.

Miért van szükség ablakpárkányra?

Azt gondolhatnánk, hogy ez csupán egy újabb dizájn eleme az épületeknek, pedig ennél sokkal fontosabb szerepe van! Feladata, hogy megvédje a falat az esőtől, az esővíz okozta káros hatásoktól. Ha a víz nem tud elfolyni és megáll az ablaknyílás alsó felében, ott a fal csak ázik. Ha a csapadék nem tud elfolyni, akkor számolnunk kell vele, hogy nagy része a falban szívódik majd fel. Ráadásul a lappangó nedvesség télen még nagyobb károkat tud okozni, ennek megakadályozására használunk ablakpárkányt.

Miért a márvány ablakpárkány?

A márvány párkány időtálló felület, rendkívüli eleganciával. Jellegzetes mintázatú, fehér, bézs, fekete, rózsaszín vagy kékes színekben elérhető. A szabvány méretek mellett lehetősége van még egyedi méretre gyártást igénybe venni, melynek köszönhetően bármilyen széles és vastag márvány elérhető kínálatunkból.

Kiegészítő termékek

Kőpárkányaink mellé kiegészítő termékeket is ajánlunk.
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0
Termékek keresése
×

Fizetési és Szállításifeltételek

Bevezető

Kérem, hogy figyelmesen olvassa el az általános szerződési feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe a szolgáltatásinkat, ha minden pontjával egyetért.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Üzemeltetői adatok

Üzemeltető neve: Mozsgai Gránit Kft.

Székhelye: 7622 Pécs, Nyírfa u. 40.

Cégjegyzékszám: 02-09-074991

Adószám: 14985120-2-02

E-mail cím: kapcsolat@koparkanyos.hu

Telefonszám: +36 (30) 272 14 42

Tárhelyszolgáltató adatai

Név: DB Group (Dobos Dániel e.v.)

E-mail címe: kapcsolat@dbgroup.hu

Az Eladó weboldalának címe

koparkanyos.hu

Az Általános Szerződési Feltételek elérhetősége:

Az Eladó a hatályos Általános Szerződési Feltételeit weboldalán teszi közzé.

Az Általános Szerződési Feltételek tartalma:

A megrendelő tudomásul veszi, hogy számára a webáruház leadott megrendelés, illetve a Vásárlási szerződés és feltételek elfogadása fizetési kötelezettséggel jár.

Az Európai Unió minden állampolgára részére lehetőség nyílik termékek megrendelésére, azonban kiszállítás csak Magyarország területén lehetséges.

Jelen Általános Szerződési Feltételek az Eladó által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Vásárló jogait és kötelezettségeit, a szerződő felek közötti megállapodás feltételeit tartalmazza. Az Általános Szerződési Feltételek érvényesek a koparkanyos.hu weboldalon történő megrendelés, vásárlás esetén. Ezen feltételek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. §. (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelő tájékoztatást, szabályozást tartalmaznak.

Jelen Általános Szerződési Feltételek minden olyan adásvételre és szolgáltatás igénybevételére kiterjed, melyet a Vásárló az Eladó weboldaláról történő megrendeléssel kezdeményez. A Vásárló, ha a weboldal szolgáltatásait igénybe kívánja venni, köteles elfogadni a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseinek elfogadása esetén a jelen Általános Szerződési Feltételek szerinti szerződés jön létre az Eladó és a Vásárló között. A jelen Általános Szerződési Feltételek bizonyos rendelkezései kizárólag a Fogyasztóként eljáró Vásárlókra vonatkoznak.

A vásárlás menete, a szerződés létrejötte:

A vásárlási folyamat megkezdése a „Kosárba” gomb megnyomásával lehetséges. Ezt követően folytathatja a vásárlást, vagy tovább léphet a pénztárhoz.

  • A pénztár oldalon ellenőrizheti kosara tartalmát.
  • A pénztár oldalon adhatók meg a számlázási és szállítási adatok.
  • A pénztár felületén kiválasztó az elérhető fizetési és szállítási módok valamelyike, melyet követően a végleges ár automatikusan kiszámításra kerül.
  • A „Megrendelés elküldése” gombra való kattintással elküldheti rendelését.
  • Ezt követően a választott fizetési módnak megfelelően történik meg a termék kifizetése.
  • A rendeléséről egy visszaigazoló e-mailt fog kapni. Ha a visszaigazoló e-mailben észrevette, hogy hibás adatot adott meg, kérjük, azonnal jelezze ezt felénk.

A rendelés leadása és a szerződés megkötése

A Webáruházba Ön bármikor leadhatja a rendelését. A rendelésről egy automatikusan kiállított e-mailt kap, ami csak azt jelzi, hogy az rendelése beérkezett rendszerünkbe, és feldolgozás alatt van.

Amennyiben a számlázási és a szállítási adatok eltérők, abban az esetben a „Szállítás másik címre” rubrikát be kell jelölni és a szállítási adatokat meg kell adni.

Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a Vásárlóhoz nem érkezik meg 48 órán belül, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvásárolni.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 15 óráig történnek.

Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes.

Amennyiben a megrendelést cégünk két munkanapon belül nem igazolja vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

Szállítás

Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, akkor egy új időpontban megpróbáljuk kézbesíteni a kívánt terméket vagy csomagot.

A megrendelő által a megrendelés teljesítésekor jelzett mennyiségi vagy minőségi kifogás esetén az azzal érintett termék visszaszállításra kerül, jogos reklamáció esetén új szállítási időpont egyeztetése céljából e-mailen vagy telefonon felvesszük a megrendelővel a kapcsolatot és az ismételt kiszállítást többletköltség felszámolása nélkül kiszállítjuk. Megalapozatlan kifogás esetén a felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.

A megrendelő vállalja, hogy a termék átvételéről és árának kifizetéséről a megrendelésben foglaltak szerint gondoskodik, azzal, hogy azt a megrendelőnek nem szükséges személyesen átvenni. A kézbesítést szerződött partnereink végzik.

Szállítási költségek:

  • Személyes átvétel telephelyünkön
  • 1 héten belül (5-7 munkanap): 19.000 Ft
  • 2 heten belül (10-14 munkanap): 15.000 Ft
  • Kiegészítő termék vásárlása esetén telefonos vagy e-mailben történő egyeztetés szükséges.

Előre utalással történő fizetéssel a Vásárló az Eladó bankszámlájára utalja a megvásárolni kívánt termék ellenértékét. Az összeg az Eladó bankszámlájára történő megérkezését követően Eladó intézkedik a termék feladásáról.

Az Eladó jogszabályi kötelezettségének eleget téve felhívja a Vásárló figyelmét, hogy a szerződési nyilatkozat megtétele (termék megrendelése) az Eladó javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után.

A Vásárló elfogadja, hogy a termék ellenértékéről kiállított számlát kizárólag elektronikus úton kapja meg az általa megadott elektronikus levelezési címre. A Vásárlónak gondoskodnia kell arról, hogy az elektronikus úton történő számla kézbesíthető legyen és a technikai beállítások (pl. tűzfalak) ezt ne akadályozzák. Elektronikus levelezési cím változása esetén a Vásárló köteles az Eladót elektronikus levélben értesíteni.

Vásárlástól való elállás

Elállási jog (1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet)

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az árut átveszi. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Mozsgai Gránit Kft., 7622 Pécs, Nyírfa u. 40.

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a termék(ek) ellenértéket, de a fuvarozási költséget sajnos nem tudjuk visszatéríteni. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk az árut, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra az árut indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi az árut.

Az áru visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli és Ön kizárólag akkor vonható felelősségre az áruban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áru jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A megrendelőt nem illeti meg az elállás lehetősége, amennyiben a termék csomagolását felbontotta, vagy az a megrendelőnek felróhatóan megsérült, annak zárjegye, vagy garanciagyűrűje, illetve azon lévő garanciahidak elszakadtak.

Az Eladó tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés

Amennyiben a Vásárló az Eladó által forgalmazott termékkel, vagy az általa nyújtott szolgáltatással kapcsolatban nem elégedett, és panasszal szeretne élni az Eladó felé, azt szóban, vagy írásban: postai úton (Mozsgai Gránit Kft., 7622 Pécs, Nyírfa u. 40.), vagy elektronikus levél formájában (kapcsolat@koparkanyos.hu) teheti meg.

Az Eladó minden panaszt kivizsgál. A szóbeli panaszt az Eladó köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az Eladó a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb 30 napon belül – az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően – az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni.

Az írásbeli panaszt az Eladó – ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik – a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban, érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját az Eladó indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt az Eladó köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

• a Vásárló neve, lakcíme,
• a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
• a Vásárló panaszának részletes leírása, a Vásárló által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
• az Eladó nyilatkozata a Vásárló panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
• a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a Vásárló aláírása,
• a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
• telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

Az Eladó a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

A panasz elutasítása esetén az Eladó köteles a Vásárlót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely Hatóság vagy Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes Hatóság, illetve a Vásárló lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti Békéltető Testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy az Eladó a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a Békéltető Testületi eljárást.

Fogyasztót megillető szavatossági jogok:

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hibafelfedezésétől számított kettő napon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a cégünk nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha
bizonyítani tudja, hogy:

• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének
eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

• 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
• 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
• 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Elállás joga

A Webáruház vásárlóit, mint fogyasztót megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti indokolás nélküli elállási jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 14 naptári napon belül lehet gyakorolni.

Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Mozsgai Gránit Kft., 7622 Pécs, Nyírfa u. 40.)

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: *

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: *

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: *

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

Panaszkezelés

Amennyiben a termékekkel, illetőleg az eladói szolgáltatással összefüggésben a Vevőnek panasza merül fel, úgy azt a www.drhoney.hu honlapon, a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikére, illetőleg az Eladó székhelyére is megküldheti. Az Eladó a panaszokat beérkezésük sorrendjében, legkésőbb 30 (harminc) napon belül vizsgálja ki, és értesíti a Vevőt a vizsgálat eredményéről. Eladó szóbeli panasz esetén az arról felvett jegyzőkönyvet és az arra adott érdemi választ írásban közli és küldi meg Vevőnek. A panasz elutasítása esetén a Vevő a lakóhelye szerinti Járási Hivatalhoz fordulhat.

A lakóhelye szerinti járási hivatal elérhetőségét itt találja: http://jarasinfo.gov.hu (Az illetékességet a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016 XII.02. Korm. rendelet 2/A§-a határozza meg.)

Ezenkívül a termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vita esetén eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes megyei békéltető testületnél. A békéltető eljárásában a Webáruház üzemeltetője a vonatkozó jogszabály alapján köteles részt venni és együttműködni.

A testületek listáját megtalálhatják a www.bekeltetes.hu oldalon.

A vállalkozás székhelye szerinti békéltető testület:

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtett Baranya Vármegyei Békéltető Testület

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

Telefon: +36 72 507 154

Mobil: +36 20 283 34 22

E-mail: info@baranyabekeltetes.hu

Online vitarendezés

A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló, 2013. évi május 21.-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot, amely 2016. február 15-től vehető igénybe az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződést kötők között fogyasztói jogvita esetén mind a fogyasztók, mind a kereskedők számára.

A rendelet hatálya közvetlenül kiterjed az Unióban letelepedett, Magyarországon székhellyel rendelkező online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőre, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban fogyasztói jogvita merül fel.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&Ing=HU

Ahhoz, hogy az online vitarendezési platformot használni tudja, előzőleg regisztrálnia kell az Európai Bizottság rendszerében. Az online vitarendezési platformot az Európai Bizottság rendszerében való regisztrációt követően az alábbi link segítségével érheti el: http://ec.europa.eu/odr

Az oldal betöltését követően válassza ki a kívánt nyelvet, jelentkezzen be és kövesse az oldal utasításait. Amennyiben a határon átívelő online vitarendezéssel kapcsolatosan további kérdése merülne fel, a Budapesti Békéltető Testület tud részletes felvilágosítást adni Önnek.

Adatkezelés

A weboldal használata során felmerülő, személyes adatok védelmével és kezelésével kapcsolatos tájékoztató a honlapon, az Adatkezelési tájékoztató linkre kattintva érhető el. Az Eladó kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezéseivel összhangban, az adatkezelési és adatvédelmi rendelkezések előírásait szigorúan betartva végzi a személyes adatok kezelését, figyelembe véve a jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, pontosság, korlátozott tárolhatóság alapelveit.

Az Eladó megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, hogy partnerei, Vásárlói személyes adatait biztonságos, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete által előírt módon kezelje.

A weboldal használata során cégünk a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az Eladó alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez vagy számlázás).

A weboldal böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat az Eladó kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy Eladó koparkanyos.hu weboldalának, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatai átadásra kerüljenek.

A tárhely szolgáltatást végző cég adatai:

DB Group (Dobos Dániel e.v.), 7622 Pécs, Móricz Zsigmond tér 5.
Weboldal: https://dbgroup.hu/
E-mail: dbgroupweb@gmail.com

A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Eladó a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Eladó bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Elfogadja, hogy a weboldal felhasználói adatbázisában tárolt nevemet és e-mail címemét marketing céljaira, illetve termékeikkel kapcsolatos információk és ajánlatok küldésére felhasználhatja az Eladó.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a kapcsolat@koparkanyos.hu email címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A weboldal oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az általános szerződési feltételeket, továbbá adatkezelési elveket.